СБУ завела справу через скандальну карту у Львові

СБУ завела справу через скандальну карту у Львові

Укрінформ
Служба безпеки зареєструвала кримінальне провадження через презентацію на Львівському безпековому форумі карти України із позначенням на ній фейкових "народних республік ДНР і ЛНР".

Про це інформує прес-служба СБУ Львівської області.

"Слідчі СБУ зареєстрували кримінальне провадження за фактом презентації на Львівському безпековому форумі карти України із позначенням на ній тимчасово окупованих територій держави як "народні республіки Донецька та Луганська", - йдеться у повідомленні.

Провадження відкрито за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) Кримінального кодексу щодо можливого розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення умисних дій з метою зміни меж території або державного кордону на порушення порядку, встановленого Конституцією України.

Читайте також: Ветерани АТО пікетували Львівську міськраду через скандальну карту

Співробітники СБУ розпочали слідчі дії, у рамках яких буде надана правова оцінка події відповідно до чинного законодавства.

Як повідомляв Укрінформ, 30 листопада на Безпековому форумі у Львові виник скандал довкола карти України, на якій фейкові "ДНР" і "ЛНР" були позначені як "народні республіки".

З цього приводу висловив публічне обурення голова облдержадміністрації Олег Синютка. Він заявив, що вважає це елементом гібридної війни. Керівник області заявив, що звернувся до Служби безпеки України з вимогою провести перевірку і притягнути до відповідальності причетних осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-