Селам Сумщини через півроку повернули газ

Селам Сумщини через півроку повернули газ

Укрінформ
Усі відключені ПАТ „Укрнафта” влітку від газу населені пункти Липоводолинського та Роменського районів Сумської області вже отримують блакитне паливо.

Про це під час апаратної наради в Сумській облдержадміністрації повідомив голова ОДА Микола Клочко.

„Станом на сьогодні газопостачання повністю увімкнене у домоволодіннях сіл Столярове та Яловий Окіп Липоводолинського району, а також Погожої Криниці і Заруддя Роменського району. Таким чином питання з газопостачанням в двох районах вирішене повністю”, - зазначив голова ОДА.

Клочко вибачився перед жителями тих населених пунктів Сумщини, які вимушені були майже півроку залишатися без газу.

Читайте також: Нафтогаз оцінив збитки через втрату ліцензій на видобуток у 150 мільярдів

Як повідомляв Укрінформ, у червні відразу у 8 населених пунктах Липоводолинського та Роменського районів було припинене газопостачання через відсутність у ПАТ „Укрнафта”  спецдозволів на видобуток блакитного палива, яке згаданим селам постачалося безпосередньо з родовищ. Без газу залишились 627 домоволодінь, а саме села Погожа Криниця, Заруддя, Малі Бубни, Бацмани, Гришине та Локня Роменського району, а також села Столярове та Яловий Окіп Липоводолинського району.

26 вересня Держгеонадра видало ПАТ „Укрнафта” 9 спецдозволів на користування надрами, які були продовжені на 20 років.

Пізніше з’ясувалося, що Держгеонадра в частині наданих ліцензій зроблено у документах технічні помилки, через що повне відновлення газопостачання населених пунктів Сумщини затягнулося на 2 місяці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-