Зубко анонсував моніторинг РЄ реформи місцевого самоврядування

Зубко анонсував моніторинг РЄ реформи місцевого самоврядування

Укрінформ
Віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко заявляє, що Конгрес місцевих та регіональних влад Ради Європи наступного року проведе в Україні моніторинг щодо реформування місцевого самоврядування.

Про це він сказав на брифінгу після зустрічі з делегацією Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні отримали ті рекомендації, які будемо використовувати протягом наступного року до проведення моніторингової місії Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи в Україні», - сказав Зубко.

Він додав, що під час зустрічі сторони обговорили питання не тільки формування громад, посилення сервісів громад, а найголовніше - можливості нових повноважень місцевого самоврядування і відбудови практичної системи самоврядування, «абсолютно ідентичної до тої, яка працює в Європейському Союзі».

Читайте також: Зубко: Бюджети об'єднаних громад за 9 місяців зросли на 6,3 мільярда

У свою чергу президент Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи (Австрія) Гудрун Мослер-Тьорнстрьом пояснила, що моніторинг з питань місцевого самоврядування відбувається кожні три-п'ять років у кожній із 47 країн-членів організації. 

«Інструментом нашого моніторингу є Хартія органів місцевого самоврядування Ради Європи і ми моніторимо виконання цієї Хартії», - сказала вона. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-