Зубко: Бюджети об'єднаних громад за 9 місяців зросли на 6,3 мільярда

Зубко: Бюджети об'єднаних громад за 9 місяців зросли на 6,3 мільярда

Укрінформ
Віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко заявляє, що бюджети об'єднаних територіальних громад за 9 місяців цього року зросли на 6,3 мільярда гривень. 

Про це він сказав на зустрічі з делегацією Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ви можете побачити, як зросли за 9 місяців бюджети об'єднаних громад. Якщо в минулому році за 9 місяців це були 3,5 мільярди гривень, то в цьому році це вже практично 6,3 мільярди гривень», - сказав Зубко.

Віце-прем'єр додав, що зростає і державна підтримка напрямків розвитку громад: «Все, що стосується охорони здоров'я, сільської медицини, спортивної інфраструктури, а також розвитку інфраструктури громад».

Також Зубко зауважив, що на початку реформи децентралізації показники частки місцевих бюджетів становили 30%, а 70% розподілялося центральною владою. 

«Цього року ми маємо практично державний бюджет, який складає - 50% місцевих бюджетів і 50% - те, що є у центральному бюджеті. Це те досягнення, до чого ми прагнемо», - додав віце-прем'єр.

Читайте також: ОТГ Рівненщини отримали 206 мільйонів на розбудову громад

Серед учасників заходу: президент Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи (Австрія) Гудрун Мослер-Тьорнстрьом; президент Палати регіонів Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи (Норвегія) Гун МарітХелгесен; голова Моніторингового комітету Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи (Королівство Нідерланди) Лен Вербек; віце-президент Палати Регіонів Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи (Україна) Юлія Світлична; доповідач щодо питання місцевої демократії в Україні, член моніторингового комітету Конгресу (Бельгія) Марк Кулс.

Сторони обговорять хід реформи децентралізації, ситуацію щодо впровадження «Дорожньої карти для України», законодавче забезпечення реформи місцевого самоврядування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-