Працівники Черкасиобленерго встановили наметове містечко під

Працівники Черкасиобленерго встановили наметове містечко під "Азотом"

Укрінформ
Працівники Черкасиобленерго встановили наметове містечко перед будівлею підприємства "Азот", яке заборгувало енергетикам 1,7 млрд грн.

Про це повідомляє прес-служба обленерго, зауважуючи, що у питанні енергозабезпечення області склалася критична ситуація.

"Більше ста працівників підприємства уже оселилися у наметовому містечку біля будівлі хімічного гіганта. Люди вимагають зароблене... Збираються вимагати своїх кревних під стінами ПАТ "Азот" доти, доки ситуація не зміниться", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося раніше, у понеділок керівництво "Черкасиобленерго" звернулося до міської влади з вимогою оголосити надзвичайний стан. Мотивували тим, що через борги "Азоту" підприємство не може розрахуватися з ДП «Енергоринок», де купує електроенергію. Усі кошти, які надходять на рахунки обленерго, йдуть на погашення боргім обленерго перед "Енергоринком", а працівники вже два місяці поспіль не отримують зарплатню. Енергетики сподівалися, що запровадження НС змусило б НКРЕКП відмінити щодобові відрахування, які щодня поглиблюють боргову яму підприємства. Позбутися горе-споживача енертетична компанія також не може, оскільки "Азот" - підприємство хімічне й має "екологічну броню", яке передбачає споживання електроенергії на мільйони гривень щомісяця.

У листопаді черкаським енергетикам вдалося досягти реструктуризації боргу перед Енергоринком, проте поточна заборгованість перед ним у 46,6 млн грн знову призведе до появи щодобових відрахувань. Саме тому енергетики нині залежать від надходжень від хімічного підприємства. Проте за спожиту електроенергію ані упродовж минулого періоду, ані останніх двох місяців «Азот» не розраховується.

Читайте також: Черкасиобленерго вимагає від міської влади ввести надзвичайний стан

Учора у міській раді відбулося засідання комісії з надзвичайних ситуацій. Її члени повідомили, що підстав для введення надзвичайного стану немає. Зокрема, для цього обласний центр має перебувати 12 годин без енергопостачання. Представники ПАТ «Черкасиобленерго» наголосили, що така ситуація може виникнути з дня на день, бо через заборгованість із заробітної плати фахівці звільняються.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-