Черкасиобленерго вимагає від міської влади ввести надзвичайний стан

Черкасиобленерго вимагає від міської влади ввести надзвичайний стан

Укрінформ
Колектив ПАТ "Черкасиобленерго" вимагає від міської влади Черкас введення надзвичайного стану через ситуацію з багатомільйонною заборгованістю ПАТ "Азот", що унеможливлює роботу енергетиків.

Про це у Facebook повідомляє прес-служба "Черкасиобленерго".

"Колектив ПАТ «Черкасиобленерго» вимагає від влади міста введення надзвичайної ситуації", - йдеться у повідомленні.

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко закликав обговорити ситуацію на координаційній нараді в облдержадміністрації. В нараді, за його словами, візьмуть участь також представники обласного Управління ДСНС. Він підкреслив, що найголовніше в ситуації, яка склалася, - не проголосувати за введення надзвичайного стану, а домогтися погашення заборгованості з боку ПАТ "Азот" і розрахуватися з працівниками обленерго, які вже два місяці не отримують зарплати.

Читайте також: Після реструктуризації борг перед Нафтогазом скоротиться на 6 мільярдів - Зубко

Як повідомляв Укрінформ, черкаське публічне акціонерне товариство «Азот» заборгувало за електроенергію 1,7 млрд грн. Як заявив голова правління "Черкасиобленерго" Олег Самчук, це "фактично знищує обленерго".

На початку року в аналогічній ситуації працівники ПАТ «Черкасиобленерго» не отримували зарплату більше чотирьох місяців. Колектив оголосив страйк, що створювало загрозу для енергопостачання області. Попередній менеджмент компанії перебуває під слідством за звинуваченням у розкраданні коштів.

Вирішенням цих проблем займалися і на обласному, і на державному рівні. Наприкінці травня на засіданні НКРЕКП було вирішено, що кошти, сплачені «Азотом», надходитимуть на поточний рахунок «Черкасиобленерго», а далі - на виплату зарплати енергетикам. У червні борг "Азоту" було частково погашено, зарплати виплачені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-