Узяти участь у перших місцевих виборах 24 грудня хочуть 42 партії — ЦВК

Узяти участь у перших місцевих виборах 24 грудня хочуть 42 партії — ЦВК

Укрінформ
Рішення про участь у перших місцевих виборах, призначених на 24 грудня, ухвалили 42 політичні партії, процес висунення кандидатів розпочинається у понеділок, 20 листопада.

Про це йдеться в прес-релізі ЦВК, який є у розпорядженні Укрінформу.

“До ЦВК подали копії рішення вищого керівного органу партії про участь її місцевих організацій у вказаних перших місцевих виборах 42 партії”, - зазначається в повідомленні.

Зокрема, про такий намір заявили політичні партії "Наш край", "Самопоміч", "Свобода", "Рух нових сил Михайла Саакашвілі", "Укроп", "Радикальна партія Олега Ляшка", "Національний корпус", "БПП "Солідарність", "Опозиційний блок", "Народний фронт", "Батьківщина", "Правий сектор" та інші.

Водночас у ЦВК зазначили, що процес висування кандидатів у депутати, на посаду сільського, селищного, міського голови на перших місцевих виборах 24 грудня розпочинається у понеділок, 20 листопада.

Подання до ТВК документів для реєстрації відповідних кандидатів триватиме до 29 листопада включно, а до 30 листопада включно територіальні виборчі комісії прийматимуть рішення про їх реєстрацію.

Читайте також: ЦВК просить уряд забрати до бюджету 214 мільйонів

Як відомо, перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів 24 грудня відбудуться у 51 об'єднаній територіальній громаді (ОТГ) в 17 областях України. До складу цих 51 ОТГ  увійшли 256 місцевих рад (міських – 7, селищних – 19, сільських – 230). 

Загальна сума, передбачена затвердженим ЦВК Розподілом субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на підготовку і проведення цих виборів становить 10 млн 805 тис. 800 гривень. 

Із 25 жовтня 2015 року до 29 жовтня 2017 року в Україні було призначено 616 перших місцевих виборів в об'єднаних територіальних громадах. Відтак після проведення виборів 24 грудня 2017 року загальна чисельність усіх разом взятих призначених ЦВК перших виборів в ОТГ на кінець поточного року становитиме 667.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-