Вінницьку ОДА пікетували учасники АТО, які не можуть отримати землю

Вінницьку ОДА пікетували учасники АТО, які не можуть отримати землю

Фото
Укрінформ
У Вінниці в понеділок учасники АТО, в яких виникли проблеми з отриманням земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства, пікетували Вінницьку ОДА.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Люди, які сьогодні прийшли на акцію, - це атовці і члени їх родин, які подали документи в Держгеокадастр на отримання землі. З червня, відколи вийшла урядова постанова №413 «Деякі питання удосконалення управління в сфері використання та охорони земель сільськогосподарського призначення державної власності та розпорядження ними», землю не видають нікому – процес зупинився. Ми хочемо роз’яснення, чому так відбувається. Особисто я місяць тому зустрічалася з головою Держгеокадастру області, але чіткої відповіді на свої питання так і не почула. Тому прийшли під ОДА, щоб нас нарешті почули і побачили», - повідомила учасниця пікету – вдова бійця АТО Надія Сивоха.

Читайте також: В АТО загинули троє військових – через необережне поводження з пічкою

За її словами, учасники АТО часто на місцях отримують відмови в отриманні ділянок через те, що вільних земель начебто немає, хоча на публічній карті вони є. Тому їх цікавить, коли і яким чином буде надаватися земля, на яку мають право учасники АТО.

Загалом участь в акції взяли близько тридцяти учасників АТО та членів їх родин. Вони улаштували на сходах перед ОДА символічну інсталяцію – принесли поліетиленові пакети з землею та плакат з написом "Земля атовцю не тільки в окопі та на кладовищі".

З учасниками пікету зустрівся начальник Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області Юрій Козак та заступник голови Вінницької ОДА Олександр Крученюк.

«Облдержадміністрація не займається питаннями землі, і в нас навіть немає відповідного відділу. З офіційних 15 тисяч людей, які повернулися з АТО, для майже 13 тисяч питання по земельних ділянках вже вирішено. На жаль, є довга процедура по наданню земельних ділянок. Ці люди, які приїхали з різних районів, очевидно, мають проблеми. Тому ми й запросили на зустріч з ними очільника Держгеокадастру області», - повідомив Крученюк.

Вінницьку ОДА пікетували учасники АТО, які не можуть отримати землю / Фото: Олександр Ляпін, Укрінформ

Представники влади пообіцяли пікетувальникам індивідуально розглянути проблему кожного з учасників зібрання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-