Поляки допоможуть створити у Сумах льотну школу

Поляки допоможуть створити у Сумах льотну школу

Укрінформ
На базі обласного комунального підприємства „Аеропорт Суми” польські спеціалісти допоможуть місцевій владі створити льотну школу.

Передбачається, що школу сертифікують за стандартами EASA (Європейське агентство з авіаційної безпеки) та згідно з вимогами Державіаслужби України. Про такі наміри йдеться у підписаному між обласною владою та представниками польської компанії Графпром Авіейшн меморандумі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

„Ми готові розвивати сумський аеропорт і розуміємо, що залучення в цю галузь інвесторів – додатковий спосіб відкрити можливості нашого регіону для світу. Це й підштовхнуло нас задуматися над створенням льотної школи – проекту, що забезпечить підготовку льотчиків як українських, так і іноземних”, - зазначив під час зустрічі з польською делегацією голова Сумської обласної ради Володимир Токар.

Планується, що у цій школі курсанти з будь-якої країни зможуть опанувати навчальний курс та отримати ліцензії на право управління повітряними суднами. Мова навчання – англійська.

На першому етапі випускники школи зможуть одержати ліцензію на управління одномоторними суднами – літаками та гелікоптерами, а на другому – повітряними суднами з двома й більше двигунами.

Перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Марченко під час розмови з польськими делегатами наголосив на стратегічному значенні аеропорту для розвитку регіону.

„Ми розпочали роботу над розробкою Стратегії розвитку аеропорту „Суми” і працюємо в цьому напрямку разом з Асоціацією „Аеропорти України” цивільної авіації. До розроблення Стратегії залучені найкращі в Україні спеціалісти, які мають унікальний досвід. І сьогодні є усі передумови для створення спільного проекту з представниками Республіки Польща, який зможе підняти імідж області на міжнародному рівні і стати знаковим для подальшого розвитку Сумщини. Тому й облдержадміністрація, й обласна рада готові підтримати цей проект, - зауважив посадовець.

Читайте також: Адвокати пораненого на військових навчаннях журналіста вимагають 2 мільйони

Сторони висловили впевненість, що підписання Меморандуму стане черговим кроком до підтвердження ділових стосунків між країнами і запорукою подальшого розвитку дружніх відносин між Україною та Республікою Польща.

Також на зустрічі активно обговорювалося питання організації транзитних вантажних авіаперевезень через сумський аеропорт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-