Німеччина надасть 200 тисяч євро на закупку бронетранспорту для Балаклії

Німеччина надасть 200 тисяч євро на закупку бронетранспорту для Балаклії

Укрінформ
Уряд ФРН надасть 200 тисяч євро на закупку броньованого транспортного засобу для знешкодження боєприпасів, розкиданих внаслідок вибуху на складі у Балаклії.

Про це Укрінформу повідомила прес-служба Посольства ФРН.

"Федеральний уряд сприяє очищенню місця аварії в Балаклії від нерозірваних боєприпасів. Він надає підтримку найбільшій в світі організації з протимінної діяльності HALO у вигляді придбання броньованого транспортного засобу, котрим можна ефективно знешкодити та ліквідувати вибухонебезпечні боєприпаси, які було розкидано на великій території внаслідок вибуху 23 березня цього року. Німеччина надає для цього 200 000 євро", - ідеться у повідомленні.  

Зазначається, що Німеччина надає сприяння HALO ще з 2016 року в рамках розмінування на сході України загальною сумою в 1,5 млн євро. 

"Поки за рахунок німецьких коштів розміновано приблизно 100 000 м2. При цьому було знешкоджено 27 наземних мін і нерозірваних боєприпасів", - інформує Посольство ФРН. 

У дипредставництві запевнили, що Німеччина і надалі надаватиме Україні підтримку з метою мінімізації загроз для мирного населення. "Так, Федеральний уряд надав сприяння Женевському центрові гуманітарного розмінування (GICHD) з метою допомоги у розробці законодавчого регулювання знешкодження і ліквідації мін та боєприпасів по всій країні. Воно поки не ухвалене Україною", - повідомили в прес-службі. 

Читайте також: Кличко обговорив з німецькими міністрами добудову Подільсько-Воскресенського мосту

Як повідомляв Укрінформ, у місті Балаклія Харківської області в ніч на 23 березня вибухнули військові склади зі снарядами. З Балаклії, а також дев'яти прилеглих сіл було евакуйовано 36 тисяч осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-