На Кіровоградщині шахраї привласнили гроші, виділені на ремонт шкіл

На Кіровоградщині шахраї привласнили гроші, виділені на ремонт шкіл

Укрінформ
На Кіровоградщині правоохоронці викрили факт привласнення державних коштів, виділених на капітальний і поточний ремонт навчальних закладів.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Кіровоградської області.

«Встановлено, що групою осіб створено та придбано ряд суб'єктів господарювання з метою незаконної конвертації грошових коштів, документального прикриття безтоварних операцій, завищення податкового кредиту та валових витрат для підприємств реального сектору економіки», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, бюджетні кошти після надходження перераховувались між підставними підприємствами шляхом оформлення безтоварних операцій та надалі знімалися з рахунків у готівковій формі.

Був проведений ряд санкціонованих обшуків за місцями знаходження суб'єктів незаконної господарської діяльності, під час яких виявлено та вилучено бухгалтерські документи, комп'ютерну техніку, банківські картки, установчі та реєстраційні документи та печатки підприємств, що використовувались для проведення незаконних господарських операцій, а також готівку у сумі 6400 доларів США та 108,5 тис. грн.

Читайте також: Чоловіку, що у Сумах підірвав банкомат, загрожує довічне ув’язнення

Сума збитків встановлюється. Досудове розслідування триває.

Кримінальне провадження розпочато за ч. 3 ст. 191 (привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-