Чоловіку, що у Сумах підірвав банкомат, загрожує довічне ув’язнення

Чоловіку, що у Сумах підірвав банкомат, загрожує довічне ув’язнення

Укрінформ
Харків’янину, котрий у Сумах під час підриву банкомату тяжко поранив працівника поліції охорони, загрожує довічне ув’язнення.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила керівник відділу комунікації Нацполції у Сумській області Ельвіра Біганова.

„На сьогодні слідство довело причетність вказаної особи до 15 епізодів злочинної діяльності. Слідство майже завершено, і після надходження висновку останньої з призначених експертиз будуть виконані вимоги ст.290 КПК України (відкриття матеріалів кримінального провадження сторонам для ознайомлення), після чого  обвинувальний акт стосовно особи спрямується до суду для розгляду по суті. Підозрюваному інкримінується  вчинення злочинів, передбачених ч.3 ст.15-ч.3 ст.185, ч.2 ст.15 - ч.3 ст.185, ч.3 ст.185, ч.2 ст.194, ч.4 ст.187, ст.348, ч.1 ст.263, ч.3 ст.15 – ч.3 ст.289 КК України. У відповідності з чинним законодавством, чоловік має всі шанси залишок життя провести за гратами”, - зазначила Біганова.

Вона нагадала, що злочин про який йде мова, було скоєно 23 лютого цього року в Сумах на Хіммістечку.

Читайте також: В Одесі судитимуть шахрая, що збирав кошти нібито для воїнів АТО

Як з’ясували слідчі, 35-річний  харків’янин пошкодив пластикове вікно, проник до приміщення, де розташовувався банкомат місцевої філії одного з банків, та підірвав корпус банкомату. Однак його дії були помічені працівниками поліції.  На законну вимогу працівників чергового наряду поліції охорони вийти та здатися, він вчинив збройний опір, тяжко поранивши одного з полісменів. Більш того, зловмисник намагався заволодіти відомчою автівкою та втекти на ній  з місця події.

У подальшому слідчі встановили, що затриманий був причетний ще до низки злочинів, скоєних в Сумах та області  – саме він причетний до крадіжок грошей з банкоматів, заволодівши таким чином грошима на загальну суму 270 тис. грн. Як підрахували спеціалісти, остання спроба, під час якої його було затримано, могла збагатити нападника на трохи більше півмільйона гривен.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-