Вибори в ОТГ: через порушення відкрили вже 6 проваджень

Вибори в ОТГ: через порушення відкрили вже 6 проваджень

Укрінформ
Із запізненням відкрилося по одній виборчій дільниці у Донецькій, Запорізькій, Львівській, Київській та Черкаській областях.

Про це інформує сайт громадської мережі ОПОРА та Нацполіція

З найбільшим - годинним - запізненням через технічні причини відкрилася ДВК №140055 - Бахмутський р-н, Званівська ОТГ, с.Верхньокам’янське, що на Донеччині. На сорок хвилин пізніше через додатковий перерахунок кількості наявних бюлетенів запрацювала виборча дільниця №320893 с. Пищики Фурсівського району Київської області, і на 15 хвилин пізніше почала свою роботу виборча дільниця №230455, яка знаходиться у селі Гамівка Приазовського району Запорізької оласті.

У селі Чайковичі Самбірського району Львівської області та в селі Матусів Шполянського району Черкаської області невчасне відкриття дільниць, за інформацією Нацполіції, також пов’язане з повторним перерахунком виборчих бюлетенів.

Читайте також: Вибори в одному з округів на Херсонщині можуть визнати недійсними - ОДА

У решті областей, як повідомляють кореспонденти Укрінформу, а також за інформацією спостерігачів, дільниці відкрилися вчасно. Найбільш поширеним порушенням, зафіксованим спостерігачами, поки що є наявність агітації на дільницях, таке зокрема помічено у Вінницькій, Полтавській та Луганській областях, крім того на Волині у приміщенні виборчої дільниці №070555, що розташована у с. Витуле (Любешівська селищна об’єднана територіальна громада), спостерігач ОПОРИ зафіксував наявність лише однієї переносної скриньки для проведення голосування за місцем перебування, тоді як закон вимагає, щоб таких скриньок на кожній виборчій дільниці було не менше двох.

Крім цього, в період проведення виборчої кампанії до територіальних органів поліції надійшло 71 повідомлення про події, пов’язані з цим процесом. За результатами перевірки цих повідомлень слідчими підрозділами уже відкрито 6 кримінальних проваджень. Два з них - у зв’язку з надходженням інформації про можливий підкуп виборців шляхом роздачі так званих «продуктових наборів» – в Кілійському районі Одещини та у Хмельницькому районі Хмельницької області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-