До 5 років тюрми: Зубко нагадав чиновникам про відповідальність

До 5 років тюрми: Зубко нагадав чиновникам про відповідальність "за тепло"

Укрінформ
Віце-прем’єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко нагадав, що за своєчасне підключення тепла відповідають органи місцевого самоврядування, які за неналежне виконання обов’язків можуть нести кримінальну відповідальність.

Про це він заявив під час селекторної наради щодо проходження опалювального сезону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Органи місцевого самоврядування здійснюють управління комунальними підприємствами згідно з чинним законодавством. Управління - це означає вчасний запуск, вчасна подача тепла до домівок наших українців”, - зазначив урядовець.

Крім того, за його словами, обласні державні адміністрації повинні здійснювати контроль за виконанням місцевою владою своїх обов’язків.

Зубко також підкреслив, що існує відповідальність згідно з Кримінальним кодексом за неналежне виконання або невиконання своїх обов’язків органами місцевого самоврядування, “які призвели до значних наслідків”, що передбачає утримання під вартою до 5 років.

Читайте також: Гройсман: Відповідальність за тепло у будинках - на місцевій владі

“Я ще раз хотів би, щоб усі схаменулися і припинили думати про децентралізацію, яка дає не лише фінансові можливості, а яка ще й дає відповідальність, і припинили іноді прикривати свою управлінську імпотенцію тим, що чогось не вистачає”, - наголосив віце-прем’єр-міністр.

Він відзначив, що наразі місцева влада має всі фінансові можливості, аби належно виконувати свої обов’язки. Зокрема, Зубко нагадав, що лише за 9 місяців цього року доходи місцевих бюджетів зросли на 31 млрд грн й уперше за історію незалежної України складають 50% від загальнодержавного бюджету.

Водночас віце-прем’єр визнав, що нинішнього року підключення до тепла загалом по країні відбулося краще, ніж у 2016 році, проте у деяких областях є проблеми в окремих населених пунктах.

“Торік із 5 жовтня вже фактично наступив температурний режим, який викликав необхідність початку опалювального сезону. Сьогодні 27 жовтня, у нас температурний режим набагато тепліший, але включення по країні відбулося краще, ніж минулого року”, - сказав він.

При цьому Зубко наголосив, що в деяких областях є 100-відсоткове підключення до тепла житлового фонду та об’єктів соціальної інфраструктури, а в деяких існують проблеми, проте не став конкретизувати, у яких саме.

У свою чергу, міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик запевнив, що все обладнання теплогенеруючих компаній повністю пройшло всі регламентні роботи, які передбачені Міністерством енергетики, а також інші процедури, необхідні для проходження опалювального сезону.

“Напевно, у підготовці обладнання так, як підготовлено цього року, не було у попередні роки”, - додав Насалик.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-