Гройсман: Відповідальність за тепло у будинках - на місцевій владі

Гройсман: Відповідальність за тепло у будинках - на місцевій владі

Укрінформ
Місцева влада має усе необхідне для того, щоб опалення було включене у будинках вчасно, тому відповідальність лежить саме на ній.

Про це Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман сказав на засіданні уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні відповідальність за вчасний початок опалювальний сезон лежить на місцевій владі, на органах місцевого самоврядування, на обласних державних адміністраціях, на районній владі. У них сьогодні є все, щоби запустити вчасно котельні і запустити тепло в будинках", - сказав Гройсман.

Він просить громадян чітко розуміти, що Прем'єр-міністр не прийде включати опалення.

"Те, що потрібного було зробити уряду, зроблено. Запаси газу є, запаси електроенергії є, кошти виділили на підготовку до зими у рамках децентралізації майже 10 млрд гривень" - сказав Прем'єр.

Читайте також: Столична влада звітує: до тепла підключені 80% будинків

У принципі, додав він, багато роботи органи місцевого самоврядування вже зробили і переважно усі розпочали сезон вчасно, але є поодинокі випадки та проблеми.

Гройсман попросив віце-прем'єр-міністра Геннадія Зубка проконтролювати вчасний запуск опалювального сезону у всіх регіонах, і якщо десь є проблеми - пропонувати рішення, в тому числі й кадрові .

У свою чергу, Зубко повідомив, що цієї п'ятниці проведе селекторну нараду з цього питання. Він наголосив, що до кінця тижня влада на місцях має шанс виправити ситуацію там, де тепла досі немає, але якщо до п'ятниці проблему не буде вирішено, доведеться нести за це персональну відповідальність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-