Екс-меру Миколаєва повторно повідомили про підозру

Екс-меру Миколаєва повторно повідомили про підозру

Укрінформ
Колишньому меру Миколаєва Олександру Берднікову повторно повідомлено про підозру у розкраданні 2,5 млн доларів іноземних інвестицій.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Миколаївської області.

«Раніше вже повідомлялося, що екс-мера м. Миколаєва О.Берднікова було визнано винним та засуджено до 8 років позбавлення волі за шахрайство та  зловживання службовим становищем, що призвело до заволодіння 2,5 млн доларів. Ці кошти громадянином республіки Південна Корея були інвестовані у розвиток сільського господарства Миколаївської області», - йдеться у повідомленні.

Там також зазначається, що Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних і кримінальних справ цю кримінальну справу було направлено на додаткове розслідування. Це сталося через процесуальні моменти щодо допиту потерпілого – громадянина республіки Південна Корея.

Читайте також: Суд відправив Коханівського під домашній арешт з браслетом

І лише тепер, за наполегливої позиції прокуратури, вдалося допитати потерпілого у справі, який підтвердив, що екс-посадовець незаконно заволодів інвестиціями.

Зазначене стало підставою 25 жовтня 2017 року знову повідомити екс-меру Берднікову про підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу України. А саме: заволодіння чужим майном, шляхом обману та зловживання довірою (шахрайство), вчинене в особливо великих розмірах; заволодіння чужим майном, шляхом зловживання службовим становищем, повторно, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах; фінансові  операції з коштами, одержаними внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах; службове підроблення, яке спричинило тяжкі наслідки.

Вирішується питання про обрання для підозрюваного запобіжного заходу.

Олександр Бердніков — народний депутат України 1-го скликання, був Миколаївським міським головою в 1994-1998 роках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-