Суд відправив Коханівського під домашній арешт з браслетом

Суд відправив Коханівського під домашній арешт з браслетом

Укрінформ
Суд прийняв рішення обрати міру запобіжного заходу лідеру “добровольчого руху ОУН” Миколі Коханівському у справі про хуліганство у вигляді домашнього арешту із застосуванням електронного браслету.

Відповідне рішення суду зачитала слідчий суддя Святошинського районного суду міста Києва Іванна Миколаєць, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Слідчий суддя вважає можливим застосувати підозрюваному Коханівському більш м’який  запобіжний захід - цілодобовий домашній арешт із застосуванням електронних засобів контролю”, - сказала вона.

Коханівському заборонено відлучатися з місця проживання без дозволу слідчого прокурора, слідчого судді, суду. Також він зобов’язаний здати на зберігання свій паспорт та паспорти для виїзду за кордон.

Читайте також: Штурм Святошинського суду: МВС вибачилося за побиття журналістів

Як відомо, 21 жовтня біля станції метро “Академмістечко” в м. Києві з участю Коханівського сталася бійка зі стріляниною з травматичної зброї, в результаті чого одна людина отримала поранення.

23 жовтня суд не встиг обрати Коханівському запобіжний захід і переніс засідання на 9:00 24 жовтня. Захист Коханівського заявив, що до того часу спливе термін попереднього затримання, і поліція не має права конвоювати його знову до ізолятора. Це стало причиною того, що група прихильників Коханівського забарикадувалася в залі засідання Святошинського районного суду Києва. Прихильники Коханівського провели ніч у залі суду.

24 жовтня правоохоронці взяли штурмом залу Святошинського райсуду Києва, затримавши 30 осіб. Суд продовжив розгляд справи щодо обрання Коханівському запобіжного заходу. Під час засідання сплив 72-годинний термін, на який особа може бути затримана без ухвали слідчого судді (суду), внаслідок чого з підозрюваного було знято кайданки та він посів місце поряд зі своїми захисниками.

Сторона обвинувачення вимагала обрати запобіжний захід у виглядів тримання під вартою строком на 60 діб.

Група нардепів, включаючи Ігоря Мосійчука (фракція Радикальної партії Олега Ляшка) та Ігоря Луценка (фракція "Батьківщина") пропонували суду взяти лідера "добровольчого руху ОУН" Миколу Коханівського під їх особисту поруку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-