Нацрада проведе конкурс на вільні радіоканали у восьми областях

Нацрада проведе конкурс на вільні радіоканали у восьми областях

Інфографіка
Укрінформ
Нацрада з питань телебачення і радіомовлення затвердила конкурсні умови та оголосила конкурс на розвиток місцевого мовлення.

Передбачається, що переможці конкурсу отримають ліцензії на мовлення з використанням 15 вільних радіоканалів у восьми областях України - Вінницькій, Волинській, Івано-Франківській, Львівській, Сумській, Хмельницькій, Черкаській і Чернігівській. Таке рішення Нацрада ухвалила 19 жовтня під час засідання, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це новий конкурс на місцеве мовлення. Конкурсні умови передбачають, що інформаційні передачі місцевої тематики мають становити не менше 15%, і дозволяється ретрансляція виключно програм Сусільного мовлення", - зазначив голова Нацради Юрій Артеменко.

Член Нацради Сергій Костинський пояснив, що такі конкурси проводяться задля розвитку місцевих радіокомпаній, які б конкурували між собою, а не із загальнонаціональними мовниками.

"Цього року ми замовили й отримали висновки щодо великої кількості частот і, я сподіваюсь, що до кінця року ми всі конкурси проведемо. На цей конкурс були виставлені частоти, які замовлялись місцевими радіокомпаніями. Ми оголошуємо місцеві конкурси для того, щоб місцеві компанії конкурували між собою, а не з мережевими загальнонаціональними радіокомпаніями. Саме для цього ми вводимо конкурсні умови: не менше 15% місцевих новин, ретрансляція Суспільного мовлення та оповіщення населення", - наголосив він.

Читайте також: Нацрада хоче через суд анулювати ліцензію телеканалу Business

Як повідомляв Укрінформ, Нацрада визначила одним зі своїх пріоритетів розвиток місцевого мовлення. За результатами першого конкурсу із розвитку місцевого мовлення, ефір радіостанції з'являться в 19 населених пунктах України. Переможцями конкурсу стали виключно місцеві мовники, а також дві частоти отримала суспільна радіостанція "Культура".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-