Ведмедів рятують після неволі в притулку на Львівщині

Ведмедів рятують після неволі в притулку на Львівщині

Відео
Укрінформ
Унікальний рекреаційний центр для порятунку бурих ведмедів, що покликаний допомагати тваринам, забираючи їх із готелів, ресторанів, пересувних зоопарків та цирків, відкрили на Львівщині.

Притулок «Домажир» розмістився у Яворівському районі, повідомили у прес-службі облдержадміністрації.

«Створення цього унікального об’єкта почалось 13 червня 2014 року із підписання Меморандуму між Міжнародним фондом «Чотири лапи» та Львівською облдержадміністрацією. Він стане територією для реабілітації та відновлення природного балансу тварин», - зазначив під час урочистого відкриття притулку директор Департаменту екології та природних ресурсів ЛОДА Руслан Гречаник.

За його словами, притулок буде туристично-пізнавальним і навчальним центром регіону.

Читайте також: На Львівщині екологи з поліцією визволили ведмедицю з “лап” циркачів

У «Домажирі» умови утримання тварин максимально наближені до природних і відповідають фізіологічним та поведінковим потребам тварин. На території притулку є місце для купання, барліг для відпочинку та спеціальні іграшки для розвитку чотирилапих. Кожен ведмідь має свій персональний вольєр, площею мінімум гектар. Загальна територія притулку – понад 20 га.

Зараз у «Домажирі» утримують 6 ведмедів, навесні тут зможуть розмістити ще 12 тварин. Поміж вольєрами збудовані спеціальні туристичні доріжки, тож всі охочі мають змогу спостерігати за життям косолапих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-