Справу про теракт біля Палацу спорту в Харкові просили вести російською

Справу про теракт біля Палацу спорту в Харкові просили вести російською

Укрінформ
Фрунзенський райсуд Харкова, який слухає справу про теракт біля Палацу спорту 22 лютого 2015 року, розглянув низку клопотань обвинувачених, в тому числі про надання перекладача з української мови.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора області Віта Дубовик.

"Засідання суду щодо теракту біля Палацу спорту важко вважати таким, що відбулося. У черговий раз засідання складалося з оголошення довгих і невмотивованих клопотань: 4 клопотання про відводи (1 - прокурору, 3 - суддям) і про закритий режим проведення судового розслідування. Окреме клопотання - про проведення судового процесу російською мовою і надання перекладача з української, оскільки у обвинуваченого "психологічна непереносимість" української мови", - зазначила Дубовик.

Читайте також: Теракт біля Палацу спорту: Харківський суд продовжив арешт фігурантів

За її словами, в клопотаннях відмовлено.

"За 4 години судового засідання вдалося вивчити всього десяток сторінок матеріалів. Наступне засідання - 11 жовтня", - додала Дубовик.

Водночас, за словами адвоката Дмитра Тіхоненкова, до обвинуваченого Сергія Башликова викликали швидку допомогу, оскільки у нього підвищився тиск. "Йому надали медичну допомогу. Суд обіцяв повідомити керівництво СІЗО про необхідність його обстеження", - сказав юрист.

Як повідомляв Укрінформ, 13 вересня Фрунзенський райсуд Харкова продовжив ще на два місяці запобіжний захід у вигляді утримання під вартою для трьох обвинувачених у справі про теракт біля Палацу спорту, вчиненого 22 лютого 2015 року.

Всі троє обвинувачених відмовляються визнати провину.

22 лютого 2015 року поблизу Палацу спорту в Харкові під час траурної ходи активістів, присвяченого пам'яті Героїв Небесної сотні, стався вибух. На місці загинули двоє людей, ще двоє померли в лікарні, поранено 11 осіб. За три дні за підозрою в скоєнні теракту затримано трьох харків'ян. За даними силовиків, їх завербували російські спецслужби й за теракт вони мали отримати 10 тис. долларів США.

Їм загрожує довічне ув'язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-