Теракт біля Палацу спорту: Харківський суд продовжив арешт фігурантів

Теракт біля Палацу спорту: Харківський суд продовжив арешт фігурантів

Укрінформ
Фрунзенський райсуд Харкова продовжив ще на два місяці запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, тобто у СІЗО, для трьох обвинувачених у справі про теракт біля Палацу спорту 22 лютого 2015 року.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"Оскільки завтра закінчується термін утримання трьох обвинувачених під вартою, суд продовжив їм арешт ще на два місяці", - відзначила Дубовик.

За її словами, захист традиційно клопотав про відвід прокурора: "Відмова".

"До суду за викликом приїжджала "швидка", - додала Дубовик.

Читайте також: Справа Єфремова: екс-бійця "Торнадо" Цукура допитують по скайпу

За її словами, справу по суті не розглядали: "Чергове засідання - 20 вересня".

Водночас адвокат Дмитро Тихоненков розповів, що "швидку" викликали до підзахисного Сергія Башликова, у якого піднявся тиск: "Йому надали допомогу".

За словами адвоката, він просив на суді замінити запобіжний захід для усіх трьох обвинувачених на такий, що не пов'язаний з утриманням під вартою, але йому відмовили.

Як повідомляв Укрінформ, 17 липня Фрунзенський райсуд Харкова продовжив ще на два місяці запобіжний захід у вигляді утримання під вартою для трьох обвинувачених у справі про теракт біля Палацу спорту 22 лютого 2015 року.

26 квітня Фрунзенський райсуд Харкова почав заново слухати справу про теракт біля Палацу спорту - 16 томів. Усі троє обвинувачених відмовилися визнати провину.

22 лютого 2015 року в Харкові внаслідок вибуху під час жалобної ходи активістів, присвяченої пам'яті героїв Небесної Сотні, біля Палацу спорту на місці загинули дві особи, ще двоє померли у лікарні, поранено 11 осіб. Через три дні за підозрою у теракті затримали трьох харків'ян: Дворнікова, Тетюцького, Башликова. За даними силовиків, їх завербували російські спецслужби, вони проходили підготовку у Бєлгороді, і за теракт повинні були отримати 10 тис. дол. Їм загрожує довічний термін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-