Нацрада оголосила конкурс на цифрове мовлення у 85 населених пунктах

Нацрада оголосила конкурс на цифрове мовлення у 85 населених пунктах

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила конкурс на отримання ліцензій на цифрове мовлення на вільних каналах у 85-ти населених пунктах.

Таке рішення Нацрада ухвалила під час засідання 21 вересня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Останнім часом все частіше до Нацради надходять запити від місцевих мовників. Є розуміння, що все ж таки 30 березня 2018 року відбудеться відключення аналогового мовлення, тому саме час провести такий конкурс на мовлення у 85-ти населених пунктах. Вільних місць загалом 120, у 35-ти населених пунктах - по два канали, у 50-ти - по одному. Вільні канали присутні і в обласних центрах - у Кропивницькому, Полтаві, Тернополі, Харкові, Черкасах та Чернігові", - зазначив відповідальний секретар Нацради Олександр Ільяшенко.

Голова Нацради Юрій Артеменко уточнив, що мовлення на всіх каналах здійснюватиметься протягом 24 годин на добу.

Читайте також: Мовні квоти: Нацрада визначила ТОП-5 "найбільш українських" радіостанцій

Зі свого боку член Нацради Сергій Костинський зазначив, що завдяки конкурсу стане більш ефективною система цифрового мовлення на території України, в тому числі й на прикордонні.

"Конкурс на часі, оскільки частина місцевих мовників не мають ліцензій на цифрове мовлення і для них це можливість стати цифровими ліцензіатами Національної ради. Є питання національної безпеки в прикордонних територіях і є населені пункти, де є не повний пакет телеканалів, тобто це й Одеська, й Херсонська область", - сказав Костинський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-