Нацрада планує запустити на Одещині мультиплекс із восьми телеканалів

Нацрада планує запустити на Одещині мультиплекс із восьми телеканалів

Інфографіка
Укрінформ
Нацрада з питань телебачення та радіомовлення оголосила конкурс на цифрове телевізійне мовлення в Одеській області, що передбачає створення в регіоні локального мультиплексу з восьми українських телеканалів.

Таке рішення Нацрада ухвалила під час засідання 14 вересня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Конкурс передбачає 22 нових частотних присвоєння. Завдяки цьому на Одещині з'явиться локальний мультиплекс із восьми українських телеканалів, які мовитимуть 24 години на добу в 22-х населених пунктах регіону. Передбачається, що сигнал, передусім, покриватиме прикордонну територію.

Участь у конкурсі братимуть телерадіоорганізації, які мають намір здійснювати місцеве (регіональне) мовлення.

Проект із розвитку цифрового телевізійного мовлення втілюється в рамках діяльності Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення та радіомовлення при Міністерстві інформаційної політики.

"Проект зі створення регіонального мультиплексу в Одеській області стартував у 2015 році з ініціативи Одеського радіотелевізійного передавального центру. Реалізація проекту затримувалась через повільний процес приєднання ОРТПЦ до Концерну РРТ, який виступає єдиним державним претендентом на отримання ліцензії провайдера цифрового телебачення. В другій половині 2017 року цей процес завершився", - зазначив голова Нацради Юрій Артеменко.

Читайте також: Швеція підтримає регіональні філії суспільного мовлення в Україні

11 липня Комісія з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення та радіомовлення при Міністерстві інформаційної політики ухвалила рішення про створення мультиплексу.

Протягом серпня були погоджені стратегія розвитку цифрового мовлення та алгоритм надання та використання частотного ресурсу.

7 вересня Нацрада замовила в Українському державному центрі радіочастот прорахунок частотного ресурсу для потреб розвитку цифрового телевізійного мовлення на Одещині.

Запуск цифрового телевізійного мовлення в регіоні запланований на кінець 2017 – початок 2018 років.

Голова Нацради уточнив, що експерименти зі створення локальних мультиплексів ефективно реалізуються в зоні проведення АТО та в Херсонській області: з 2015 року у місті Волноваха Донецької області, з 2017-го – у місті Бахмутівка Луганської області та в Чонгарі Херсонської області – теж з 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-