У Запоріжжі ветерани АТО заблокували будівлю Держгеокадастру

У Запоріжжі ветерани АТО заблокували будівлю Держгеокадастру

Фото
Укрінформ
Сьогодні о 7 ранку близько 100 ветеранів АТО заблокували вхід до будівлі Головного управління Держгеокадастру в Запорізькій області.

Вони вимагають виділення землі та звільнення з посади керівника відомства Яни Дикобаєвої - першого заступника начальника, в.о. начальника ГУ Держгеокадастру в Запорізькій області.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, ветерани АТО, які зібралися біля офісу відомства по вул. Українська, заблокували вхідні двері автомобільними шинами і самі розмістилися біля них, перекривши таким чином вхід до будівлі для співробітників Держгеокадастру та відвідувачів.

Учасники пікету стверджують, що незважаючи на заяви представників влади про виділення землі учасникам АТО, де-факто передбачені законодавством земельні ділянки отримали лише одиниці, і саме цей факт є причиною пікетування будівлі ГУ Держгеокадастру в Запорізькій області.

За словами пікетувальників, у разі, якщо їхні вимоги про звільнення з посади Яни Дикобаєвої та виділення земельних ділянок не будуть задоволені, сьогоднішня акція протесту стане безстроковою.

"На відміну від чиновників, що звикли до комфорту, ми вміємо жити у наметах, спати на карематах і стоятимемо до кінця - доти, поки наші законні вимоги не будуть задоволені", - стверджують учасники акції.

Присутні на місці проведення акції представники правоохоронних органів ветеранам АТО не перешкоджають, проте відзначають, що дії учасників акції перешкоджають діяльності державного органу і можуть бути кваліфіковані у рамках КК України.

Читайте також: Аграрне рейдерство: чи захистять сільгоспвиробників оперативні штаби?

За неофіційними даними, у зв'язку з ситуацією навколо ГУ Держгеокадастру голова Запорізької ОДА Костянтин Бриль сьогодні має намір провести зустріч з учасниками пікету.

Фото Дмитра Смольєнка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-