Захист персональних даних обговорять на міжнародному форумі у Вінниці

Захист персональних даних обговорять на міжнародному форумі у Вінниці

Укрінформ
У Вінниці у п’ятницю стартує Міжнародний форум «Демократія даних», учасники якого обговорять проблему захисту персональних та авторських даних і питання правомірності використання та застосування в публічних процесах.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила представник оргкомітету форуму -прес-секретар ГО «Подільська агенція регіонального розвитку» Галина Сегеда.

«Демократія даних» - це новий погляд на дотримання демократичних стандартів та процедур щодо приватних та публічних даних, кількість яких щорічно збільшується. Розуміючи особливу роль застосування інформації та даних, як невід’ємної складової у взаємодії влади, громади та бізнесу, виникає потреба ініціювати дискусію в Україні щодо захисту персональних та авторських даних, правомірності використання та застосування в публічних процесах. Розмова про світові практики та українську реальність щодо даних є ключовою темою форуму», - повідомила Сегеда.

За її словами, участь у форумі «Демократія даних» візьмуть лідери міжнародних, державних та неурядових інституцій, представники бізнесу, ІТ-сектору, наукового середовища та журналісти.

У рамках роботи форуму запрошені спікери  - представники Державного агентства з питань електронного урядування України, Інституту публічного управління та адміністрування Національної академії державного управління  при Президентові України та депутати Європейського парламенту, українські громадські діячі – представлять учасникам вітчизняний  та закордонний досвід підходів до використання публічних та персональних даних як основи демократичних процесів.

Під час роботи в групах учасники форуму обговорюватимуть питання безпеки інформації і права людини, демократичні процедури і використання публічних даних, а також зосередяться на питаннях інформаційної безпеки під час застосування цифрових технологій при роботі з приватними та публічними даними.

Читайте також: Інспектор ДФС намагався продати персональні дані платників податків

Захід відбувається у рамках проекту «Лабораторія електронної демократії» за підтримки Швейцарської агенції розвитку та співробітництва в рамках програми «Електронне врядування задля підзвітності влади та участі громади» EGAP, що виконується Фондом Східна Європа та Фондом Innovbridge та Фонду Чарльза Стюарта Мотта.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-