Інспектор ДФС намагався продати персональні дані платників податків

Інспектор ДФС намагався продати персональні дані платників податків

Укрінформ
Прокуратура Сумської області спільно з працівниками СБУ задокументувала злочинну діяльність головного державного ревізора-інспектора Державної податкової інспекції у Сумах, який намагався продати персональні дані платників податків.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила прес-секретар прокуратури області Наталія Науменко.

"Встановлено, що податківець вимагав від свого знайомого 1 тис. доларів США за надання інформації з податкової системи, що містить персональні дані фізичних та юридичних осіб – платників податків. У середу, 30 серпня, правоохоронці затримали головного державного ревізора-інспектора безпосередньо після одержання ним 26 тис. грн за флеш-носій з конфіденційною інформацією”, - розповіла Науменко.

Читайте також: Судмедексперти на Донеччині видавали свідоцтва про смерть за хабарі

Наразі тривають першочергові слідчі дії. Затриманому в порядку ст.208 КПК України вже повідомлено про підозру за ч.1 ст.361-2 (несанкціонований збут інформації з обмеженим доступом) та ч.3 ст.368 (вимагання та одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України. Прокуратура готує клопотання про обрання йому запобіжного заходу та відсторонення від посади.

Окрім того, стосовно цієї особи розслідується кримінальне провадження за ч.1 ст.263 (незаконне поводження з бойовими припасами), у рамках якого за сприяння учасників одного з добровольчих батальйонів задокументовано факти продажу вказаною особою більше 100 патронів.

Вилучені боєприпаси передані для проведення експертизи, за результатом якої буде ухвалене відповідне процесуальне рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-