Граната для самооборони: у Дніпрі взяли трьох чоловіків з незаконною зброєю

Граната для самооборони: у Дніпрі взяли трьох чоловіків з незаконною зброєю

Фото
Укрінформ
У Дніпрі поліцейські затримали трьох чоловіків з гранатами та запалами до них.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Дніпропетровської області. 

«6 вересня в Амур-Нижньодніпровському, Чечелівському та Центральному районі Дніпра оперативні працівники помітили трьох чоловіків, які поводилися схвильовано та начебто намагалися щось приховати. Під час перевірки документів та проведення поверхневого огляду в кишенях одягу в одного із чоловіків співробітники карного розшуку виявили запал до гранати, а у двох інших - гранати РГД-5 із запалами», - йдеться в повідомленні.

Гранати та запали вилучили та направили на експертизу. Чоловіки доставлені до відділень поліції для подальшого розгляду справи.

Читайте також: Граната в культурному центрі Івано-Франківська: поліція припускає, що її могли "викинути"

Порушниками виявились місцеві мешканці 28, 38 та 46 років. Один із них раніше був судимий за крадіжки, незаконне зберігання наркотиків та вбивство. Чоловіки пояснили, що небезпечні предмети знайшли нещодавно та зберігали при собі для самооборони.

Відомості за даними фактами внесені в Єдиний реєстр досудових розслідувань за ознаками ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, яка передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Цього ж дня у Новомосковському районі області поліцейські вилучили у чоловіка гранатомет.

Як повідомили у поліції, на вул. Базарній у селищі Губиниха поліцейські зупинили 40-річного чоловіка. Під час огляду його особистих речей вони виявили та вилучили ручний гранатомет «РПГ-26».

Чоловік пояснив, що знайшов гранатомет місяць тому на території військового полігону поблизу с. Івано-Михайлівка та зберігав без будь-якої мети. Зброю вилучили та направили на експертизу.

За даним фактом також відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-