Миколаївські мультики: голова ОДА закликає мера і міськраду до відставки

Миколаївські мультики: голова ОДА закликає мера і міськраду до відставки

Укрінформ
Голова Миколаївської облдержадміністрації Олексій Савченко закликав міського голову Миколаєва Олександра Сєнкевича скласти повноваження, а депутатський корпус міськради саморозпуститися.

Про це голова ОДА сказав під час брифінгу в облдержадміністрації 7 вересня, повідомляє кореспонденту Укрінформу.

«Я не буду втручатися в органи місцевого самоврядування. Однак свою позицію можу висловити як громадянин міста Миколаєва, як глава державної адміністрації. Я вважаю, що Сєнкевич повинен добровільно скласти повноваження мера міста Миколаєва. Це виклик для нього, і він може довести, що він обраний мер, щоб перестати спекулювати на цьому. Крім того, міська рада повинна саморозпуститися. Ми повинні піти на чесні і відкриті вибори», - заявив Савченко.

Він також наголосив, що якби сам був на місці міського голови або лідера найбільшої фракції у міській раді (йдеться про Опоблок), то вчинив би саме так, бо це чесно і це піде на користь громаді.

Читайте також: Мер Миколаєва обурений закидами Луценка щодо "двовладдя з Мультиком"

Варто зауважити, що днями двоє народних депутатів України зареєстрували законопроекти про розпуск міської ради Миколаєва. Це Артем Іллюк та Сергій Каплін.

Як уже повідомляв Укрінформ, у липні однопартієць мера, депутат від "Самопомочі" Сергій Ісаков зареєстрував проект рішення про імпічмент міському голові Олександру Сєнкевичу.

На брифінгу 4 вересня генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що досі у Миколаєві існувало дві влади: офіційний мер був лише видимою частиною, а решту питань вирішували замість нього під серйозним впливом злочинних структур, зокрема, кримінального авторитета на прізьвисько «Мультик».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-