Телевежа у Покровську закриє останні

Телевежа у Покровську закриє останні "білі плями" на Донбасі - Стець

Укрінформ
Питання врегулювання та прискорення всіх процесів щодо побудови нової телевежі в місті Покровськ Донецької області обговорили очільники Міністерства інформаційної політики, Національної ради та Держспецзв'язку.

Про це повідомляє прес-служба МІП.

"Побудова телевежі в місті Покровську дасть нам змогу закрити останні "білі плями" в українському мовленні, що є на контрольованих територіях зони АТО, а також дозволить розширити мовлення українських телеканалів і радіостанцій на непідконтрольних територіях Донбасу", - підкреслив міністр інформаційної політики Юрій Стець під час наради, що відбулася в рамках діяльності Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення.

Міністр додав, що найближчим часом обговорить з Прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом необхідність негайного виділення коштів для цього проекту.

За словами голови Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації Леоніда Євдоченка, концерн РРТ вже веде відповідні роботи і виділення коштів найближчим часом пришвидшить встановлення телевежі.

Читайте також: Телевежа у Бахмутівці збільшила аудиторію українського радіо і ТВ до 90 тисяч - Стець

Голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко запевнив, що Нацрада максимально сприятиме в усіх процесах, що входять до її компетенції, зокрема у проведенні конкурсів на виділення частот для мовлення, яке покриватиме телевежа.

Як відомо, за два роки роботи Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення при МІП, яка відповідає за розвиток телерадіомовлення в зоні проведення АТО та на територію Криму, побудовано три телевежі: в Краматорську Донецької області (5 грудня 2016 р.), в Чонгарі Херсонської області (17 березня 2017 р.) та у Бахмутівці Луганської області (22 серпня 2017 р.).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-