В Одесі судитимуть шахрая, що збирав кошти нібито для воїнів АТО

В Одесі судитимуть шахрая, що збирав кошти нібито для воїнів АТО

Укрінформ
Одеська місцева прокуратура № 2 (Малиновський район) скерувала до суду обвинувальний акт стосовно підозрюваного у шахрайстві одесита, який під виглядом благодійництва півроку збирав зі спільниками кошти нібито на потреби українських вояків у зоні АТО.

Про це повідомляє прес-служба облпрокуратури.

"Установлено, що підозрюваний, діючи у змові з іншими особами з Києва, створив благодійний фонд і більше півроку займався збором коштів нібито на потреби українських військовослужбовців. Ділки знаходили в мережі Інтернет реквізити великих підприємств, у тому числі на території Одещини, а в подальшому, представляючись по телефону посадовцями облдержадміністрацій, звертались до керівництва підприємств з проханням надати благодійну допомогу пораненим військовослужбовцям. Надсилали на електронну адресу підроблені реквізити та правовстановлюючі документи свого фонду", - зазначили в прокуратурі.

Після надходження коштів на рахунки організації зловмисники знімали їх у банкоматах і використовували для власних потреб. Унаслідок цих злочинних дій постраждали більше 10 підприємств Одещини, а сума збитків сягла понад 100 тисяч гривень.

Читайте також: На Донеччині шахраї взяли моду представлятися "радниками Жебрівського"

Ділків викрили співробітники прокуратури спільно з працівниками Причорноморського управління кіберполіції ДКНП України. При обшуку в одному з помешкань правоохоронці виявили й вилучили комп’ютерну техніку, банківські картки, чорнові записи зі схемами злочинної діяльності.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками ч. 3 ст. 190 (шахрайство, вчинене у великих розмірах) Кримінального кодексу України здійснювали слідчі Малиновського відділу поліції Одеси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-