Українські десантники тренуються за стандартами НАТО

Українські десантники тренуються за стандартами НАТО

Фото
Укрінформ
У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки продовжуються інтенсивні польові заняття із особовим складом батальйону однієї з десантно-штурмових бригад ВДВ.

Розрахований на 55 днів курс підготовки за участю іноземних інструкторів передбачає щоденні заняття на різних ділянках полігону, повідомляє прес-служба Міноборони.

Зі слів військовослужбовців, усі заняття безпосередньо організовують і проводять українські інструктори, які були підготовлені за участі фахівців із США, Британії, Канади та Литви. Іноземні партнери на даний момент є спостерігачами та порадниками інструкторського колективу.

"За час проведення АТО це наша перша можливість провести підготовку батальйону в повному складі. Маємо добру нагоду зробити це у комплексі: починаючи від індивідуальної підготовки військовослужбовців і завершуючи бойовим злагодженням батальйону загалом", — зазначив заступник командира батальйону ВДВ майор Олександр Бордюг.

Читайте також: Почалися масштабні збори резервістів ВДВ

Є певні відмінності цьогорічних занять, які до цього не використовувались у стандартній навчальній програмі. Зокрема, це аспекти підготовки снайперів. Влучних стрільців десанту готують окремо. Навчають не лише вражати цілі, але й значна кількість навчального часу відводиться на тактичні заняття, заняття із розвідки, маскування, інженерної підготовки. Також завдяки розгалуженій навчально-матеріальній базі полігону і широкому вибору імітаційних засобів, цікаві і змістовні тренування були проведені з інженерно-саперним взводом батальйону.

Українські десантники тренуються за стандартами НАТО

"Програма, яка використовується у підготовці підрозділів під час курсу, базується на відпрацьованих стандартах за предметами бойової підготовки, які вони вважають доцільними і по яких армії країн НАТО тренують свої війська. Крім того, під час кожного із занять, у форматі брифінгу ми обговорюємо відмінності і ситуації, з якими мали справу під час перебування в АТО", - додав Бордюг.

Незабаром військовослужбовці підрозділу ВДВ братимуть участь міжнародних навчаннях "Репід Трайдент-2017", які відбудуться на Львівщині у вересні цього року.

Фото: mil.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-