Почалися масштабні збори резервістів ВДВ

Почалися масштабні збори резервістів ВДВ

Фото
Укрінформ
У Збройних Силах України розпочалися масштабні збори резервістів Високомобільних десантних військ.

Про це інформує прес-служба Генерального штабу ЗСУ.

"На Дніпропетровщині та Львівщині розпочалися масштабні навчальні збори з резервістами оперативного резерву першої черги у складі двох бойових бригад Командування Високомобільних десантних військ Збройних Сил України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що військовими комісаріатами призвано резервістів оперативного резерву в обсягах, що забезпечують доукомплектування цих бригад до повних штатів. Частина цих військовослужбовців залучається до навчань уже вдруге.

"Планується, що збори триватимуть 30 діб у два етапи. Перший етап – індивідуальна підготовка у визначених навчальних центрах, курсах перепідготовки та підвищення кваліфікації. Другий і завершальний етап – бойове злагодження бригад", - повідомили у Генштабі.

Почалися масштабні збори резервістів ВДВ

Крім того, з метою відпрацювання питань формування Корпусу резерву розпочато навчальні місячні збори з військовозобов’язаними оперативного резерву у складі управління та однієї військової частини Корпусу резерву. Передбачається повне розгортання зазначених частин до штатів воєнного часу.

Читайте також: На Донбасі за час агресії загинули 467 українських десантників

Військові комісаріати уже відібрали необхідну кількість військовозобов’язаних, яка повністю забезпечує комплектування визначених частин особовим складом. При цьому, майже всі військовозобов’язані беруть участь у навчальних зборах за власним бажанням.

Також у вересні цього року збори з резервістами оперативного резерву будуть проведені у складі бойових бригад Сухопутних військ, військових частин Повітряних Сил та підрозділів територіальної оборони.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-