На Донбасі за час агресії загинули 467 українських десантників

На Донбасі за час агресії загинули 467 українських десантників

Укрінформ
За час відбиття російської агресії на Донбасі загинули 467 українських десантників.

Про це повідомляє управління зв’язків з громадськістю Збройних сил України.

"467 крилатих піхотинці віддали своє життя за свободу і незалежність України. Героїчні подвиги воїнів-десантників у Слов’янську та Красному Лимані, на Савур-Могилі та Карачуні, в Ізвариному, Дебальцевому, Авдіївці та багатьох інших містах Донеччини і Луганщини назавжди увійдуть у кожне українське серце символом стійкості і вірності військовій присязі", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у МОУ, близько 3,8 тис. воїнів-десантників нагороджено державними та відомчими нагородами за мужність і героїзм, виявлені під час виконання бойових завдань. Двадцятьом присвоєно найвище звання - Герой України, причому шістьом із них посмертно.

"З початком російської агресії Високомобільні десантні війська виявились одними з найбільш боєздатних компонентів Збройних сил України", - наголосив начальник Генерального штабу - головнокомандувач ЗСУ генерал армії Віктор Муженко під час урочистостей на Дніпропетровщині з нагоди Дня Високомобільних десантних військ.

Читайте також: Героя України отримали 10 десантників

Він наголосив, що марші та рейдові дії підрозділів ВДВ, вихід та утримання ділянок державного кордону, Луганського і Донецького аеропортів, блокування і знищення противника назавжди увійшли у практику воєнного мистецтва.

Муженко привітав командувача ВДВ генерал-лейтенанта Михайла Забродського та особовий склад підрозділів усіх частин ВДВ, присутніх на плацу славетної 25-ої окремої Дніпропетровської повітрянодесантної бригади, а також вручив нагороди та відзнаки найкращим десантникам.

Фото: http://www.mil.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-