Суд арештував нападників на редактора

Суд арештував нападників на редактора "Наддністрянської правди"

Укрінформ
Овідіопольський райсуд Одеської області задовольнив клопотання прокуратури про взяття під варту терміном 60 діб без права внесення застави двох громадян, які 25 серпня напали на редактора інтернет-видання "Наддністрянська правда".

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Одеської області 

"За клопотанням прокуратури двох громадян, підозрюваних у нападі й побитті залізною та дерев’яною палицями журналіста, взято під варту", - зазначили в облпрокуратурі.

Іллічівська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ознаками ч. 2 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, нападників, які здійснили 25 серпня напад на редактора "Наддністрянської правди", затримано в результаті спільних оперативно-слідчих дій Овідіопольського відділу поліції ГУНП та прокуратури Одеської області.

За словами очільника Одеського главку Нацполіції Дмитра Головіна, інцидент стався, коли чоловік повертався додому на своєму автомобілі. На проїжджій частині він побачив засіб для зупинки транспорту, зупинився й вийшов з машини. В цей момент зловмисники в балаклавах і  з битами напали на нього, завдавши тілесних ушкоджень.

Особи зловмисників встановлені. Це мешканці міста Чорноморськ, їх доставлено до Овідіопольського відділу поліції та затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Напад на 45-річного редактора Романа Варшанідзе було скоєно близько 21 год. 30 хв. у п'ятницю. Коли Варшанідзе зупинив автівку на дорозі, перед якою зловмисники поклали дошки з гвіздками, на нього накинулися з битами невідомі в балаклавах. Пропустивши удар по голові, Варшанідзе усе ж став відбиватися від злочинців - у результаті на дорогу випали ключі від автомобіля одного з нападників.

Читайте також: Правоохоронці затримали "мінера" Одеського залізничного вокзалу

Оскільки в той момент проїжджав і зупинився сусід Варшанідзе, зловмисники втекли з місця злочину. Однак на ключах було не тільки ім'я, а й номери машини, що належать одному зі зловмисників.

Нападники - спортсмени, займаються в одному із кікбоксерських клубів міста Чорноморськ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-