На Донбасі відновили водовід

На Донбасі відновили водовід "Горлівка-Торецьк"

Укрінформ
Пошкоджений обстрілами у лютому водовід «Горлівка-Торецьк» у Донецькій області відремонтували.

Це дозволить забезпечити стабільне водопостачання для майже 35 тисяч мешканців Торецька та селищ «сірої зони», повідомляє штаб АТО.

«Відновлення сталого водопостачання дозволить майже 35 тисячам мешканців Торецька та селищ в «сірій зоні» забути про жорсткий графік водопостачання (дві години на добу), який було запроваджено протягом останніх декількох місяців, підвищить спроможності міста якісніше підготуватися до осінньо-зимового періоду, а промисловим підприємствам Торецьку та району провернутися до звичного режиму роботи», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У чергах на лінії розмежування скупчились 440 авто

Пошкоджена ще у лютому 2017 року, внаслідок активних бойових дій, ділянка водоводу перетинає лінію розмежування. З неї на землю щоденно витікало від 14 до 15 тисяч метрів кубічних питної води. Більша її частина затоплювала підвальні приміщення жителів приватного сектора селища Південне (колишнє Ленінське). Також вода потрапляла в підземні виробки непрацюючої шахти імені Гагаріна, виштовхуючи на поверхню вибухонебезпечний метан, який також потрапляв в підвали житлових будинків жителів селища.

Раніше повідомлялось, що у Торецьку через складну ситуацію з водопостачанням, майже 35 тисяч людей отримують воду 2 години на добу, а в селищах Північне та Залізне вода подається на дві години один раз за дві доби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-