Голові Черкаської ОВК

Голові Черкаської ОВК "світить" 10 років за фальсифікацію виборів

Укрінформ
Голові та секретарю Черкаської обласної виборчої комісії повідомили про підозру у фальсифікації результатів виборів, їм загрожує від 7 до 10 років позбавлення волі.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Черкаської області.

"Голові та секретарю Черкаської обласної виборчої комісії повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 158 КК України (включення до виборчих документів завідомо недостовірних відомостей, вчинене членом виборчої комісії разом та за попередньою змовою групою осіб)". Санкцією цієї статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк від 2 до 3 років",  - йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні здійснює слідче управління ГУ Національної поліції в Черкаській області під процесуальним керівництвом прокуратури Черкаської області.

Читайте також: У Німеччині Ердогана вже звинуватили у втручанні у виборчу кампанію

Слідством установлено, що 3 листопада 2015 року голова Черкаської ОВК з метою фальсифікації результатів виборів, вступивши у злочинну змову із секретарем виборчої комісії, разом та за попередньою змовою з ним, без відома членів комісії відкрили опечатаний сейф з протоколами районних виборчих комісій та внесли дані з них до звичайної електронної таблиці, що дозволило визначити, які з партії подолали 5% бар’єр.

У подальшому голова та секретар Черкаської ОВК, діючи з метою покращення результатів виборів для своїх місцевих організацій політичних партій, разом та за попередньою змовою, умисно включили недостовірні відомості до електронних виборчих документів і роздрукували їх, після чого голова Черкаської обласної виборчої комісії склав, підписав та оголосив постанови про затвердження виборчих списків місцевих організацій політичних партій та про оприлюднення результатів виборів Черкаської обласної ради.

14 серпня 2017 року голові та секретарю Черкаської ОВК повідомлено про підозру. Ухвалами слідчого судді Придніпровського районного суду м. Черкаси до підозрюваних застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічний час.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-