У Німеччині Ердогана вже звинуватили у втручанні у виборчу кампанію

У Німеччині Ердогана вже звинуватили у втручанні у виборчу кампанію

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Зігмар Габріель звинуватив турецького президента Реджепа Тайіпа Ердогана у втручанні у внутрішні справи іншої країни і розпалюванні ненависті.

Про це він заявив в коментарі журналу Spiegel.

«Це грубе втручання в німецьку виборчу кампанію показує, що Ердоган хоче нацькувати людей у Німеччині один проти одного», - заявив Габріель.

Він назвав заклики турецького лідера бойкотувати голосування за ряд партій «одноразовим втручанням в суверенітет» Німеччини.

Глава німецького дипломатичного відомства закликав усіх турків Німеччини проявити активність на виборах у бундестаг 24 вересня. «Неважливо, яке наше походження, який у нас паспорт, ми всі разом – громадяни вільної і демократичної країни», - заявив політик і додав, що в Німнччині у всіх людей «є те, що Ердоган хоче знищити в Туреччині: свобода, правопорядок і демократія».

Читайте також: Меркель потрапила у “чорний список” Ердогана перед виборами у Німеччині

Як вже повідомлялося, Ердоган у п'ятницю звернувся до турків, які живуть у Німеччині, бойкотувати на майбутніх виборах Християнсько-демократичний союз (партія канцлера Ангели Меркель), Соціал-демократичну партію (одним з лідерів якої є Зігмар Габріель) і Зелених, назвавши їх «ворогами Туреччини». За словами турецького президента, СДПН і ХДС «налаштовують громадську думку проти Туреччини, щоб отримати більше голосів на виборах».

Турки є найбільшою етнічною меншістю в Німеччині, їх чисельність складає близько 3 млн людей. Примітно, що близько 63% турків, які взяли участь у голосуванні на території в Німеччині на турецькому референдумі навесні цього року, проголосували за наділення майже необмеженими повноваженнями президента Ердогана.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-