Жебрівський пояснив, чому неможливо відключити воду “ДНР”

Жебрівський пояснив, чому неможливо відключити воду “ДНР”

Укрінформ
Влада Донеччини розробляє план автономізації водопостачання на підконтрольну уряду територію області (щоб не залежати від водопостачання з ОРДО), яка, за попередніми розрахунками, може коштувати близько 3,5 млрд грн.

Про це заявив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський в ексклюзивному інтерв'ю Укрінформу.

“Альтернативне водопостачання – дуже дорога річ. За нашими розрахунками, це може бути близько 3,5 млрд грн”, - сказав він.

Жебрівський уточнив, що йдеться про автономізацію водопостачання на підконтрольну уряду територію. “Думаю, що в наступному році, або ж до кінця року (якщо все буде нормально), ми забезпечимо альтернативним водопостачанням Маріуполь, Нікольський, Мангушський райони. Вживши деяких заходів тут, між Слов'янськом і Краматорськом, ми збільшимо напір води і зможемо вже забезпечити Волноваху”,- сказав він.

За слова голови Донецької ВЦА, після цього можна буде вже “більш серйозно” говорити з окупаційною адміністрацією ОРДО про сплату боргів за водопостачання. На сьогодні тільки за постачання води КП "Вода Донбасу" на території ОРДО борги сягають 1,6 млрд грн.

Читайте також: Жебрівський: До 24 серпня Донеччина стане незалежною від електрики з ОРДО

“Ми не ставимо за мету нашкодити, бо, мовляв, там терористи тощо. Там проживають українські громадяни, які вимушено живуть на тимчасово окупованій території. Однак мають бути платежі”, - заявив він.

Жебрівський повідомив, що наразі не можна відключити воду за несплату боргів, адже постраждати можуть і підконтрольні уряду території, де оплата відбувається.

“Ми не можемо зробити так, як у Луганській області – відключити через несплату боргів. На Луганщині після Попасної гілка водогону пішла на тимчасово не підконтрольну уряду територію України. У нас же ситуація набагато складніша. Фактично водогін, так званий канал "Сіверський Донець", заходить на частину Горлівки, Донецьк, Ясинувату і йде далі на Маріуполь. Тобто, відключивши водопостачання для тієї території, ми відключимо від води Волноваху, Маріуполь, Нікольський і Мангушський райони”, - заявив він.

Більш детально читайте в інтерв'ю Павла Жебрівського на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-