Стрілянина у Дніпрі: ізраїльтянину призначили заставу - 128 тисяч

Стрілянина у Дніпрі: ізраїльтянину призначили заставу - 128 тисяч

Укрінформ
У Дніпрі одному з підозрюваних у стрілянині, під час якої загинули двоє учасників АТО, Давиду Пабілеру обрали запобіжний захід - утримування під вартою терміном на 60 днів із можливістю звільнення під грошову заставу в сумі 128 тисяч гривень.

Відповідне рішення у середу ухвалив Жовтневий районний суд міста Дніпра, повідомила у Фейсбуці прес-служба Нацполіції у Дніпропетровській області. 

«Сьогодні Жовтневим районним судом міста Дніпра підозрюваному за кримінальними провадженнями за статтями 263, 189 та 115 Кримінального кодексу України обрано міру запобіжного заходу у вигляді арешту на 60 діб з можливістю внесення застави у розмірі 128 тисяч гривень», - йдеться в повідомленні.

Рішення було ухвалене за наполяганням сторони обвинувачення, яка, зокрема, вважає, що підозрюваний може впливати на потерпілих, свідків та інших підозрюваних і перешкоджати слідству.

Водночас сторона захисту вважає це рішення необгрунтованим, адже станом на середу 72-годинний термін, відведений законодавством на обрання запобіжного заходу, з моменту вручення підозр їхньому підзахисному сплив.

Як повідомляв Укрінформ, 24 липня близько 20:00 біля кафе DOM на проспекті Гагаріна у Дніпрі сталася стрілянина. Двоє ветеранів АТО загинули, п’ятеро поранених потрапили до лікарні. Двом підозрюваним у вбивстві учасників АТО - Олександру Лакізі і Станіславу Єльчіщеву - 27 липня суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці. Обидва раніше були судимі.

Давид Пабілер був поранений під час стрілянини на проспекті Гагаріна. 

Учасники озброєного конфлікту зустрілися, щоб обговорити питання боргів.

На попередньому засіданні Пабілера привезли до Шевченківського суду міста для обрання запобіжного заходу. Підсудний перебував на каталці під ковдрою і стверджував, що не розуміє іншої мови, крім івриту, в суді йому забезпечили перекладача. Захисники підозрюваного заявили про відвід суддів, які ведуть судове засідання щодо обрання підзахисному запобіжного заходу. Вони стверджували, що судді упереджено ставляться до підзахисного.

Читайте також: Стрілянина у Дніпрі: підозрюваного громадянина Ізраїлю випустили з-під варти

Обвинувачення висловлювало занепокоєння тим, що спливає 72-годинний термін затримання підозрюваного, а відтак він може опинитися на волі, якщо суд так і не обере запобіжний захід.

Адвокати ж стверджують, що участі у конфлікті Палібер не брав, а начебто проходив повз і отримав сліпе поранення голені.

Вранці 9 серпня Пабілера відпустили з-під варти, оскільки сплив 72-годинний термін його тримання, але приставили охорону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-