Стрілянина у Дніпрі: підозрюваного громадянина Ізраїлю випустили з-під варти

Стрілянина у Дніпрі: підозрюваного громадянина Ізраїлю випустили з-під варти

Укрінформ
У Дніпрі відпустили з-під варти громадянина Ізраїлю Давида Пабілера – одного з підозрюваних у вбивстві учасників АТО під час стрілянини на проспекті Гагаріна.

Про це повідомили адвокати підозрюваного, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами адвоката Давида Побілера Віталія Медведєва, у Давида збіг 72-годиний термін тримання під вартою з моменту вручення усіх трьох повідомлень про підозру. За 9 діб суд так і не зміг обрати йому запобіжний захід.

Як стверджує адвокат, Пабілер «не залишить територію України, адже перебуває на випробувальному терміні за попередню судимість». Також, за словами адвоката, ймовірну втечу за кордон стримує лікування вогнепального поранення, яке, через щоденні виклики до суду, проводиться малоефективно.

Шевченківський районний суд Дніпра постановив приставити до палати підозрюваного охорону. Прокурори збираються вже в середу подати повторне клопотання про про обрання запобіжного заходу і тримання під вартою.

Як повідомляв Укрінформ, 24 липня близько 20:00 біля кафе «DOM» на пр. Гагаріна у Дніпрі сталася стрілянина. Двоє ветеранів АТО загинули, п'ятеро поранених потрапили до лікарні. Двом підозрюваним у вбивстві учасників АТО - Олександру Лакізі і Станіславу Єльчіщеву 27 липня суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці. Обидва раніше були судимі.

Давид Пабілер був поранений під час стрілянини на проспекті Гагаріна. Йому висунули дві підозри: «Сприяння скоєнню злочину» та «Вимагання».

Учасники озброєного конфлікту зустрілися, щоб обговорити питання боргів.

На попередньому засіданні Давида Пабілера привезли до Шевченківського суду міста для обрання запобіжного заходу. Підсудний перебував на каталці під ковдрою і стверджував, що не розуміє іншої мови, крім івриту, в суді йому забезпечили перекладача. Захисники підозрюваного заявили про відвід суддів, які ведуть судове засідання щодо обрання підзахисному запобіжного заходу. Вони стверджували, що судді упереджено ставляться до підзахисного.

Читайте також: Учаснику перестрілки в Дніпрі вручили ще дві підозри

Обвинувачення висловлювало занепокоєння тим, що закінчується 72-годинний термін затримання підозрюваного, а відтак він може опинитися на волі, якщо суд так і не обере запобіжний захід.

Адвокати ж стверджують, що участі у конфлікті Палібер не брав, а начебто проходив повз і отримав сліпе поранення голені

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-