На Донбасі загиблих вояків із РФ перевдягають у цивільне - розвідка

На Донбасі загиблих вояків із РФ перевдягають у цивільне - розвідка

Укрінформ
На Донбасі російські окупанти для приховування втрат серед особового складу перевдягають своїх загиблих військових у цивільний одяг.

Про це повідомляє прес-центр Головного управління розвідки Міністерства оборони України у Facebook.

“Російська Федерація продовжує цинічно приховувати участь своїх громадян, кадрових російських військових, у бойових діях на сході України, що викликає обурення серед особового складу окупаційних військ. Зокрема, командування 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ приховує загибель військовослужбовців розвідувальної роти, які підірвались на міні під час виконання диверсійних дій. За рішенням керівництва бригади, тіла загиблих було перевдягнено у цивільний одяг та залишено у лісосмузі неподалік від лінії зіткнення”, - йдеться в повідомленні. 

Читайте також: Бойовики-мародери вивозять з Донецька крам місцевих вантажівками

За даними розвідки, родичам, які прибули з РФ, було повідомлено, що загиблі ніколи не служили в армії “ЛНР/ДНР”, а військове командування “республік” до їх загибелі непричетне. 

“У такий спосіб, керівництво російських окупаційних військ не лише приховує факт участі російських найманців та кадрових військових у бойових діях проти сил АТО, але й позбавляє сім’ї загиблих матеріальної допомоги у зв’язку з втратою годувальників”, - зазначили в ГУР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-