АТО: найгарячіше на Донецькому напрямку

АТО: найгарячіше на Донецькому напрямку

Карта
Укрінформ
За минулу добу найбільш інтенсивно бойові дії в зоні АТО з боку окупаційних військ велися на Донецькому напрямку.

Про це заявив у суботу на брифінгу речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На Луганському напрямку вчора противник порушив режим тиші 15 разів. З них 10 – у Новоолександрівці, що в районі Попасної. Вогонь тут бойовики відкривали цілодобово, проводячи обстріли з легкого озброєння, кожен з яких був тривалістю від 10 до 40 хвилин. На решті лінії фронту противник був менш активним.  На Донецькому напрямку ворог так само провів 15 обстрілів українських позицій, втім рівень інтенсивності бойових дій на цій ділянці фронту набагато вищий", - зазначив Лисенко. 

За його словами, ввечері, після 20-ї години, окупанти особливо активізувалися на Донецькому напрямку у районі Зайцевого і проводили обстріли українських позицій до кінця доби. При цьому активно застосовували озброєння БМП.

У районі Авдіївки ворог вдень провів 2 збройні провокації, а з настанням темряви збільшив інтенсивність та тривалість обстрілів, віддаючи перевагу станковим протитанковим гранатометам. Не обійшлося і без важкого озброєння – у самій Авдіївці бандформування після 21-ї години випустили 6 мін. Так само міномети ворог застосував і поблизу Донецького аеропорту, випустивши 12 мін на позиції українських захисників у Пісках. Це трапилося опівдні. Пізно ввечері бойовики обстріляли з гранатометів українські позиції у Невельському, що по сусідству з аеропортом.

Поблизу Світлодарська, за інформацією речника Міноборони, також не обійшлося без провокацій з боку противника. У Луганському близько 23-ї години бойовики відкрили вогонь з озброєння БМП, гранатометів та кулеметів. Обстріл тривав до опівночі.

Читайте також: Доба в АТО: троє бійців поранені

На Маріупольському напрямку ворог проявляв активність у Чермалику, Лебединському, Водяному та Широкиному. При цьому у Чермалику та Водяному бойовики випустили по 3 міни. Порушення режиму тиші з боку окупанта вчора також були зафіксовані у Мар’їнці та Богданівці. Важкого озброєння на цих рубежах бойовики не застосовували.

Загалом за минулу добу на Маріупольському напрямку сталися 8 ворожих обстрілів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-