“Гуманітарка” з Росії: прикордонники повідомляють про грубі порушення норм

“Гуманітарка” з Росії: прикордонники повідомляють про грубі порушення норм

Укрінформ
Російська сторона у четвер , 27 липня, в односторонньому порядку здійснила оформлення чергового (шістдесят сьомого), так званого, «гуманітарного конвою».

Про це повідомляє ДПСУ.

"Оскільки переміщення "гумконвою" знову відбувалося з грубим порушенням норм міжнародного та вітчизняного законодавства і погоджених з Міжнародним комітетом Червоного Хреста модальностей, українська міжвідомча група здійснювала лише візуальне спостереження без виконання контрольних функцій. З 7.05 до 7.40 через російській пункт пропуску "Донецьк" на в'їзд в Україну прослідувала одна колона т.з. "гумконвою" у складі 21 автомобіля", - йдеться у повідомленні.

У вантажівках перевозили дитячі харчові набори, медикаменти, будівельні матеріали та художню літературу. Однак враховуючи те, що вантаж переміщувався у закритих упаковках, зведеній групі не вдалось отримати достеменну інформацію про його вміст, характер та номенклатуру. Крім того, завантаженість транспортних засобів складала 50 - 60%.

Раніше повідомлялося, що з квітня 2017 року Росія буде відправляти не два, а один "гумконвой" в місяць.

Читайте також: Вантажівки “гумконвою” повезуть в Росію “вантаж-200” - штаб АТО

Також у Міністерстві оборони України повідомляли про те, що російські "гумконвої" вивозять з ОРДЛО обладнання промислових підприємств.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-