Вантажівки “гумконвою” повезуть в Росію “вантаж-200” - штаб АТО

Вантажівки “гумконвою” повезуть в Росію “вантаж-200” - штаб АТО

Укрінформ
Розвідка встановила, що у вантажівках 66-го "гумконвою" з Донбасу вивозитимуть тіла вбитих на Сході України російських військовослужбовців.

Про це речник АТО Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник заявив під час брифінгу у четвер.

"Українська розвідка встановила, що назад російські вантажівки будуть вивозити тіла загиблих окупантів. Зараз у моргах на окупованій території Луганської області перебуває понад 30 тіл росіян-бойовиків, які чекають на свою останню путь - додому", - зазначив він.

Як повідомлялося, російська сторона у четвер вранці в односторонньому порядку здійснила оформлення чергового (шістдесят шостого) так званого гуманітарного конвою. Загалом на схід України проїхали з РФ 2 колони у складі 55 автомобілів.

У Держприкордонслужбі України наголосили, що переміщення "гумконвою" відбувалося з грубим порушенням норм міжнародного та вітчизняного законодавства і погоджених з Міжнародним комітетом Червоного Хреста модальностей, українська міжвідомча група здійснювала лише візуальне спостереження без виконання контрольних функцій.

У вантажівках нібито перевозили дитячі харчові набори та медикаменти. Однак вантаж переміщувався у закритих упаковках, тому зведеній групі не вдалось отримати достеменну інформацію про його вміст, характер та номенклатуру. Крім того, кількість вантажівок "гумконвою" не відповідала попередньо заявленій Росією, а самі транспортні засоби були заповнені лише на 60%, наголосили у ДПСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-