Росія відправила на Донбас 66-й

Росія відправила на Донбас 66-й "гумконвой" - ДПСУ

Укрінформ
Російська сторона у четвер вранці в односторонньому порядку здійснила оформлення чергового (шістдесят шостого), так званого, "гуманітарного конвою". 

Про це повідомляє прес-служба ДПСУ.

"Загалом з 6.05 до 7.25 через російські пункти пропуску "Донецьк" та "Матвєєв Курган" на в’їзд в Україну прослідувало 2 колони т.з. "гумконвою" у складі 55 автомобілів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що оскільки переміщення "гумконвою" вкотре відбувалося з грубим порушенням норм міжнародного та вітчизняного законодавства і погоджених з Міжнародним комітетом Червоного Хреста модальностей, українська міжвідомча група здійснювала лише візуальне спостереження без виконання контрольних функцій.

"У вантажівках нібито перевозили дитячі харчові набори та медикаменти. Однак враховуючи те, що вантаж переміщувався у закритих упаковках, зведеній групі не вдалось отримати достеменну інформацію про його вміст, характер та номенклатуру. Крім того, особливістю даного "гумконвою" є невідповідність кількості вантажівок, заявлених в попередній ноті РФ, та кількості вантажу, а самі транспортні засоби були заповнені лише на 60 %", - наголосили у ДПСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-