Загублений дрон

Загублений дрон "засвітив" солдатів РФ на Донбасі

Розслідування
Укрінформ
Волонтери Міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm ідентифікували особи солдатів ЗС РФ, які обслуговували російський безпілотний літальний апарат (БПЛА) “Тахіон”, що був втрачений у грудні 2014 року в Луганській області.

Розслідування з цього приводу опубліковано на сайті InformNapalm.

“Підтверджено участь кадрових російських військових у забезпеченні розвідки і управління безпілотними літальними апаратами (БПЛА) російського виробництва на окупованій території України в інтересах окупаційних сил РФ. У результаті розслідування ідентифіковано солдатів ЗС РФ, які загубили БПЛА "Тахіон" на Донбасі”, - йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що падіння БПЛА “Тахіон”, поруч з іншими фактами діяльності ЗС РФ на Донбасі, було встановлено на основі аналізу інформації з робочого комп’ютера начальника розвідки 2-го армійського корпусу Збройних сил РФ на окупованій території Луганської області.  Ці матеріали  були здобуті хактивістами “Українського кіберальянсу” (FalconsFlame, Trinity, Ruh8, КіберХунта) в результаті успішної операції вкорінення специфічного програмного забезпечення на робочий комп’ютер начальника розвідки. 

Читайте також: Радіоперехоплення: після випадку з Агеєвим російським воякам у "ЛНР" наказали здати паспорти

Так, у першій частині аналізу було розкрито подробиці використання російським командуванням БПЛА "Орлан” у бойових діях на Донбасі. У другій частині йшлося про застосування на Донбасі російського БПЛА “Форпост”. У третій серії публікацій на основі одного з рапортів було розкрито місце падіння БПЛА “Тахіон” 138-ї ОМСБр ЗС РФ з бортовим номером 141169. Четверта частина присвячена аналізу доповідної записки про ватажка незаконного збройного формування під назвою “ОБрОП Одеса”, а  в п’ятій частині InformNapalm розкрив інформацію про використання підрозділами окупаційних військ на Донбасі російських переносних станцій наземної розвідки ПСНР-8 “Кредо-М1” (1Л120).

“Ця публікація присвячена ідентифікації російських військовослужбовців, операторів БПЛА “Тахіон” з бортовим номером 141169. Вони загубили борт у грудні 2014 року в Луганській області на південний захід від населеного пункту Муратове”, - йдеться у черговому розслідуванні. 

Зазначається, що російських військовослужбовців ідентифікували в соціальних мережах завдяки особистим даним обслуги комплексу БПЛА в документі під назвою “АКТ попереднього розслідування авіаційного інциденту (пригоди) безпілотного літального апарату ТАХІОН заводський № 141169, що стався у в/ч 77077 “14” грудня 2014 р., ч.11.30 хв (мск)”. Документ підготував начальник розвідки 2-го АК  російських окупаційних військ і передав на затвердження генерал-майору Ігнатову. Під псевдонімом Сергій Ігнатов з позивним “Тамбов” ховався начальник штабу 58-ї армії Південного військового округу ЗС РФ Кузовльов Сергій Юрійович, який був у той час командувачем 2-го окупаційного корпусу. 

За даними  InformNapalm, старшим оператором обслуги комплексу “Тахіон” 138-ї ОМСБр ЗС РФ (в\ч 02511) був рядовий Лаптєв Денис Олександрович, 29 січня 1993 р.н., особистий номер Э-90253. У фотоальбомі Лаптєва, зокрема, було знайдено групову фотографію, зроблену, ймовірно, в Луганську.     

Іншим оператором обслуги комплексу “Тахіон” був єфрейтор Ангалєв Артем Іванович, дата народження 7 травня 1994 р.н., особистий номер СУ-052822. Він був ідентифікований на груповій фотографії з фотоальбому Лаптєва.

“Під час спілкування у соцмережі з Ангалєвим активістам вдалося отримати доступ до однієї з його поштових скриньок. У ній виявили розрахунковий лист фінансової допомоги МО РФ за грудень 2014 року. Ця інформація свідчить, що Ангалєв перебував на окупованій території Луганської області як чинний російський військовослужбовець”, - підкреслюється у розслідуванні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-