Радіоперехоплення: після випадку з Агеєвим російським воякам у

Радіоперехоплення: після випадку з Агеєвим російським воякам у "ЛНР" наказали здати паспорти

Укрінформ
Російським військовим, які воюють у складі бандформувань т. з. "ЛНР", в обов'язковому порядку наказано здати свої паспорти на зберігання у сейфи.

Про це повідомляє міжнародне розвідувальне співтовариство InformNapalm, публікуючи відповідне перехоплення розмови з території ОРЛО.

"Сьогодні, 24 липня, в розпорядження міжнародного розвідувального співтовариства InformNapalm надійшли аудіозаписи, на яких зафіксовані голоси, що обговорюють новий наказ: в обов'язковому порядку здати паспорти всім росіянам, які воюють у складі бандформувань "ЛНР". Записи надіслані інсайдером з окупованих територій за умови повної анонімності", - йдеться в повідомленні.

Як відзначають в InformNapalm, на даному етапі аналізу записів важко підтвердити або спростувати їхню автентичність, "але викладена інформація, як мінімум, цікава і доповнює раніше встановлені дані": "Якщо вірити записам, то російських військовослужбовців змушують здавати паспорти в сейф і писати розписки, за невиконання наказу можуть навіть звільнити. Саме звільнення чомусь так боїться голос на запису, що дозволяє припустити його приналежність до Збройних сил РФ".

Нагадується, що 24 червня 2017 року в районі села Жолобок Луганської області українські військові з 93 окремої механізованої бригади ЗСУ ліквідували диверсійну групу терористів і взяли в полон кадрового російського військовослужбовця з 22 бригади спецназу ГРУ РФ. Командир 93 бригади Владислав Клочков заявив, що під час зіткнення з диверсійною групою противника був убитий командир цієї групи, кадровий російський офіцер Олександр Щерба, у полон було взято четверо бойовиків, серед яких і громадянин Російської Федерації, житель Алтайського краю, військовослужбовець 22 бригади спецназу ГРУ РФ Віктор Агеєв.

"Можливо, саме цей інцидент послужив каталізатором активності ФСБ РФ і вимоги до всіх російських військових здати свої паспорти і отримувати паспорт "ЛНР". Цей крок підтверджує подальші наміри російського керівництва відмовлятися від своїх громадян, які потрапляють у полон на Донбасі", - зазначили у розвідувальному співтоваристві.

Читайте також: Адвокат Єрофеєва заявила, що Агеєв може бути "українським розвідником"

Раніше в Головному управлінні розвідки МО України повідомляли, що у з'єднаннях та частинах 1, 2 АК продовжується реалізація заходів з приховування участі громадян РФ у бойових діях на окупованій території сходу України шляхом вилучення у них особистих документів (паспортів, військових квитків).

Згідно ГУР, ці заходи проводяться у відповідності до розпорядження Генерального штабу ЗС РФ і контролюються співробітниками ФСБ РФ.

Крім того, російських військовослужбовців змушують видаляти особисті сторінки у соціальних мережах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-