Українські бійці на Донбасі захопили чергові докази російської присутності

Українські бійці на Донбасі захопили чергові докази російської присутності

Укрінформ
Українські бійці в результаті бою на Маріупольському  напрямку захопили чергові докази російської присутності на Донбасі.

Про це сказав на брифінгу речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Маріупольський напрямок - близько 01:30 російсько-окупаційні війська розпочали потужний півторагодинний обстріл позицій українських військових у районі Красногорівки з мінометів різних калібрів та 122-мм артилерії. Близько 04:00 дві ДРГ (15-20 осіб) за підтримки вогню артилерії та мінометів, а також чотирьох танків, атакували нашу передову позицію. Викривши ворожу групу, українські бійці відкрили вогонь у бік противника", - сказав Лисенко.

Він також зазначив, що під натиском масованого стрілецького вогню з позиції українських бійців противник був змушений відступити.

"В цей самий час окупанти відкрили вогонь з прикриттям танків, мінометів та з переносної установки "Град-Партизан", щоб прикрити свій відступ. В результаті хоробрих дій українських захисників позицію вдалося захистити. Близько шостої години щільність вогню противника з важкого озброєння дещо зменшилась. Для евакуації поранених бійців прибула група військових медиків. Одна з мін вибухнула поряд з медичним автомобілем", - розповів речник.

Читайте також: Окупанти намагалися прорвати оборону під Красногорівкою - штаб АТО

За його словами, під час бойового зіткнення окупанти зазнали значних втрат: "За попередньою інформацією, 6 бойовиків було вбито, ще 8 отримали поранення".

"В результаті бою українським військовим вдалося захопити чергові докази російської присутності на Донбасі. Воїнам вдалося взяти трофеї – два гранатомети РПГ-7, кілька автоматів "Калашникова" та велику кількість боєприпасів до обох видів озброєння. Також під час відходу окупанти залишили декілька індивідуальних перев’язувальних пакетів. Усі ці факти свідчать про активну участь Російської Федерації у конфлікті на сході України", - поінформував Лисенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-