Десантники з бронетехнікою вийшли на кораблі ВМС у Чорне море

Десантники з бронетехнікою вийшли на кораблі ВМС у Чорне море

Фото
Укрінформ
Миколаївські десантники спільно з військовими моряками відпрацювали навчально-бойові завдання під час переходу морем.

Про це повідомили у прес-службі Міністерства оборони України.

"У рамках бригадних тактичних навчань військових частин ВДВ з бойовою стрільбою та десантуванням, військовослужбовці 79 окремої десантно-штурмової бригади здійснили перехід морем до визначеного регіону України. Доставку десантників разом з броньованою технікою з Одеської до Херсонської області здійснював середній десантний корабель Військово-Морських сил Збройних сил України", - йдеться у повідомленні. 

Під час переходу Чорним морем особовий склад корабля разом з десантниками провів тренування з боротьби за живучість корабля. Зокрема, військові моряки та десантники відпрацювали дії щодо ліквідації наслідків пожежі й аварійної ситуації на кораблі.

Читайте також: Sea Breeze-2017: українці й американці відпрацювали "авіаційний компонент"

Також за сигналом бойової тривоги, десантники разом з екіпажем корабля тренувалися відбивати напади умовних швидкісних катерів противника. При цьому застосовувалася автомати ручні кулемети, гранатомети та корабельне озброєння.

Як відзначив командувач Високомобільних десантних військ Збройних сил України генерал-лейтенант Михайло Забродський, в рамках плідної співпраці та спільних заходів бойової підготовки з Військово-Морськими силами Збройних сил України, десантно-штурмовий підрозділ був доставлений морем у визначений район.

"Україна - морська держава, яка протягом трьох років веде бойові дії. Тому десантники повинні бути готовими до рішучих дій у різній обстановці, навіть перебуваючи у відкритому морі на кораблі", - зазначив Забродський.

Також командувач ВДВ відзначив, що для більшості десантників - це був перший вихід в море. Проте, спільні заходи бойової підготовки з військовими моряками будуть і наділі продовжуватися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-