СБУ підозрює керівника Яворівського полігону в держзраді

СБУ підозрює керівника Яворівського полігону в держзраді

Укрінформ
Підозрюваний у державній зраді Службою безпеки України не є начальником Міжнародного центру миротворчості та безпеки, як повідомлялося раніше в ЗМІ, а обіймає іншу посаду.   

Про це повідомляє прес-служба Міжнародного центру миротворчості та безпеки у Facebook.

"Щодо інформації, яку поширюють окремі ЗМІ про нібито підозру Службою безпеки України начальнику Яворівського полігону в учиненні правопорушення за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.111 КК ст. України (Державна зрада), повідомляємо, що ця особа не являється начальником Міжнародного центру миротворчості та безпеки, а здійснює службову діяльність у межах іншої відповідальності та компетенції. Розслідування даного кримінального правопорушення здійснюють слідчі органи Служби безпеки України", - йдеться в повідомленні. 

Зазначається також, що 21 червня 2017 року суддею Шевченківського районного суду міста Києва винесено Ухвалу суду про накладання арешту на комп’ютерну техніку, мобільний термінал та інше майно однієї з посадових осіб Міжнародного центру миротворчості та безпеки, а саме начальника загальновійськового полігону, як речові докази у кримінальному провадженні № 420 170 000 000 014 39.

Читайте також: Яворівський полігон: офіцерів навчають воювати, як в АТО

Зокрема в самій ухвалі йдеться, що підозрювана особа обіймала посаду начальника загальновійськового полігону Міжнародного центру миротворчості та безпеки (далі - МЦМБ), в/ч А4150, м. Старичі Яворівського району Львівської області.

Як повідомляє видання Zaxid.net, прізвище підозрюваного в ухвалі не вказане, але керівником загальновійськового полігону станом на початок 2017 року був Роман Огур. Зокрема, його декларація з указанням посади оприлюднена в реєстрі декларацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-